Τρίτη, Αυγούστου 23, 2011

0 Η... Ιντερ άλλαξε τη ρότα!


Αλλαγή κλίματος, ψυχολογίας, ίσως και μεταγραφικών επιδιώξεων επέφερε στον Πειραιά το... απόσταγμα της φιλικής αναμέτρησης με την Ιντερ στη Γενεύη. Το άκρως θετικό 2-2, απόρροια της συμπαγούς εικόνας των πρωταθλητών στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κυπελλούχο Ιταλίας, η «χημεία» και η αυτοπεποίθηση που έβγαλε η ομάδα παίζοντας για μία και πλέον ώρα χωρίς τον στυλοβάτη της αμυντικής της διάταξης, αλλά κυρίως η απόδοση των Φέισα, Μοντέστο και Ουρτάδο (έστω και σε ρόλο στόπερ) έφεραν χαμόγελα και ικανοποίηση σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και οπαδούς.
Κι αυτό γιατί φάνηκε στην πράξη ότι γίνεται οργανωμένη και βάσει σχεδίου δουλειά στου Ρέντη, ότι ο Βαλβέρδε έχει στο μυαλό του ένα πλάνο αυτοσυντήρησης της ομάδας στα (πολύ) δύσκολα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται, αλλά κυρίως γιατί αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει λύσεις για κάθε θέση και πρόβλημα.
Ποιότητα
Κι ότι δικαίως, τόσο από τη διοίκηση όσο κι από το περιβάλλον του Ισπανού τεχνικού «έβγαινε» διάχυτη η πίστη για την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ, όπως κι οι παραινέσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου για υπομονή, έως ότου να δείξει σε συνθήκες αγώνα όσα παρουσιάζει στις προπονήσεις (κερδίζοντας τις εντυπώσεις) ο Λιούμπομιρ Φέισα.
Ο υψηλόσωμος «Γιούγκος» ανεβάζει στροφές παιχνίδι με το παιχνίδι, πατάει όλο και πιο γερά στα πόδια του και δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε... Μιραλάς (αποκάλυψη, δηλαδή) της τρέχουσας περιόδου.
Ο Μοντέστο από τη μεριά του επίσης δικαιώνει με τις εμφανίσεις του τον Βαλβέρδε για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του, την ώρα που ο Ουρτάδο φώναξε δυναμικά «παρών» σε μια αναμέτρηση πολύ υψηλού επιπέδου, κερδίζοντας έτσι ξανά συμπάθειες εντός των «ερυθρόλευκων» αποδυτηρίων.
Γιατί, επιπλέον, αν τελικά μείνει, δεν θα εμφανιστεί αρνητικός στο να δεχτεί μείωση αποδοχών, αλλά κι επειδή φημολογείται πως «μάτια» της Ξαμάξ «τσέκαραν» τον Καταλανό κόντρα στους «νερατζούρι» και ίσως να πείστηκαν να κάνουν την αποφασιστική κίνηση.
Ικανοποίηση υπάρχει και για τον Γέστε, ο οποίος με τις πάσες ακριβείας, την εμπειρία και το καθαρό μυαλό του δείχνει ότι μπορεί ν' αποτελέσει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα σχέδια του προπονητή του. «Μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Περιμένω να βελτιωθώ, πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και θεωρώ ότι σύντομα θα είμαι αυτός που πρέπει», ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του, ενώ εμφανίστηκε συνολικά αισιόδοξος: «Το ότι καταφέραμε, αν και με 10 παίκτες, να προηγηθούμε, δείχνει ότι η ομάδα έχει ποιότητα. Θα έχουμε μια καλή σεζόν», υπογράμμισε.
Μεθοδικά
Μέσα σ' αυτό το κλίμα είναι μοιραίο να μην υπάρχει στην ομάδα η ίδια «κάψα» και «ζέση» για την ενίσχυση του ρόστερ. Εχοντας «δέσει» τον Τζιόλη και έχοντας φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία και με την πλευρά του Αμπντούν, στον Πειραιά δεν κάνουν κινήσεις πανικού για ν' ανακοινώσουν κάποιο όνομα. Μεθοδικά προσπάθησαν να έρθουν σε συμφωνία με την Αστον Βίλα και τον ίδιο τον Ζαν Μακούν, ωστόσο την ώρα που οι «χωριάτες» έβαζαν... νερό στο κρασί τους με τον Αλεξ ΜακΛις να δηλώνει ότι ο Καμερουνέζος είναι πιθανό ν' αποχωρήσει, ο ίδιος ο 28χρονος έλεγε πως «λατρεύω το αγγλικό ποδόσφαιρο και θέλω να παλέψω για να πείσω πως αξίζω μία θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου»...
Συνεπώς, η περίπτωσή του έχασε σημαντικό έδαφος, ενώ και για τον Μάρκο Εστράδα υπάρχουν υψηλά εμπόδια, καθώς η Μονπελιέ δεν φαίνεται να συζητά στα ποσά που είναι διατεθειμένος να κινηθεί ο Ολυμπιακός (λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ). Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η γαλλική ομάδα πηγαίνει... τρένο στο Σαμπιονά, με τον Χιλιανό βασικό κι αναντικατάστατο...
Παράλληλα, από το μυαλό του Βαλβέρδε δεν διαγράφεται το όνομα του Πάμπλο Ορμπάιθ, ενώ για την επιθετική γραμμή προτάθηκε (και) το όνομα του Βραζιλιάνου, Ρικάρντο Ολιβέιρα, της Σαραγόσα.
Scroll to Top