Πέμπτη, Απριλίου 21, 2011

0 Βάσει σχεδίου


Από τον Ολυμπιακό έβαλαν στοπ στη μεταγραφολογία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις κινήσεις τους για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Και κινούνται βάσει του πλάνου που σχεδιάστηκε από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε, στη μεταξύ τους συνάντηση, όταν και ο Βάσκος είπε το ναι για την παραμονή του στο Λιμάνι. Και ο Μασία, που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα, θα... τρέξει το θέμα. Εν τω μεταξύ, προτάθηκαν στους «ερυθρολεύκους» οι Ντρέντε, Χλεμπ.


Βάση σχεδίου λειτουργούν στον Ολυμπιακό ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης. Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν οριοθετήσει τους υποψήφιους στόχους ενόψει της νέας σεζόν, με τις αγορές της Γαλλίας, της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας να αποτελούν τον κυρίως άξονα για τις κινήσεις.

Και μετά το Πάσχα, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψη του Εντυοάρντο Μαθία στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, θα αρχίσουν να... τρέχουν όλες οι υποθέσεις. Και μπορεί στον Ολυμπιακό να διαψεύδουν για τον Σέζαρ Ντελγκάδο, ωστόσο ο Αργεντινός αποτελεί έναν από τους στόχους των «ερυθρολεύκων».

Οι «ερυθρόλευκοι» διαψεύδουν τα περί επίσημης πρότασης, όχι όμως και τις επαφές με τον Αργεντινό, η περίπτωση του οποίου είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Άλλωστε, το "πράσινο φως" για την απόκτηση του έχει ανάψει και ο τεχνικός της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε. Εν τω μεταξύ, τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου για το «φλερτ» ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πλέον καθημερινά. 


Προτάθηκαν Ντρέντε και Χλεμπ

Στον Ολυμπιακό προτάθηκε και ο Ρόιστον Ντρέντε. Ο 24χρονος διεθνής Ολλανδός άσος αγωνίζεται στη Χέρκουλες (14 συμμετοχές, 4 γκολ) με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη «βασίλισσα» (46 συμμετοχές, 2 γκολ) αποκτήθηκε το 2007.

Και εκτός από τον Ολλανδό, στους Πειραιώτες προτάθηκε και ο Αλεξάνταρ Χλεμπ, που είχε απασχολήσει και πέρσι τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής Λευκορώσος μέσος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα στη Μπέρμιγχαμ (16 συμμετοχές, 1 γκολ). Μάλιστα, ο 29χρονος άσος δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Superleague.

Και για τις δύο περιπτώσεις, αν γίνει κάποια κίνηση, θα είναι με τη μορφή δανεισμού και όχι αγοράς, αφού τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση των πλήρη δικαιωμάτων τους είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας.


 Προστέθηκε του Γιάρολιμ

Το νέο όνομα που προστέθηκε στην λίστα των υποψηφίων είναι αυτό του Ντάβιντ Γιάρολιμ. Ο 31χρονος Τσέχος επιθετικός μέσος ανήκει στο Αμβούργο από το 2003 (224 συμμετοχές, 114 γκολ). Είναι 29 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του (1 γκολ). 

* Μετά τα πλέι οφ αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία για τον Σανκαρέ. 
** Γιέστε και Γκέρα παραμένουν στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.
*** Πάντα ψηλά στην λίστα το όνομα του Κάρλος Σάντσες. Ωστόσο, στο «κόλπο» για την απόκτηση του Κολομβιανού άσου μπήκαν και οι Οσέρ, Μπορντό.

Scroll to Top